nieuws

Vleesvrije maandag is slecht idee

Slagersnieuws

BALTIMORE – De Amerikaanse vleesorganisatie AMI heeft scholen in Baltimore opgeroepen af te zien van het invoeren van een vleesvrije maandag.

Vleesvrije maandag is slecht idee

BALTIMORE – De Amerikaanse vleesorganisatie AMI heeft scholen in Baltimore opgeroepen af te zien van het invoeren van een vleesvrije maandag.

De scholen kondigden onlangs aan om op maandag geen vlees meer te serveren tijdens de schoollunch, meldt Meat & Meal. Volgens het American Meat Institute is dit een slecht idee. Voor veel kinderen is het schoolmenu de enige keer dat ze vlees krijgen te eten, betoogt het AMI.
 

Onverstandig
‘Het is onverstandig om ze deze bron van vitaminen en mineralen te onthouden’, zegt voorzitter Patrick Boyle. Daarnaast beroven de scholen kinderen en ouders hen, volgens het AMI, van de vrijheid om zélf te bepalen wat goed voor ze is in hun eigen omstandigheden.

Reageer op dit artikel