nieuws

Vleesvet past in dieet

Slagersnieuws

BENEDEN LEEUWEN – Slager André Lemmers heeft een hoekje met gezonde crackers in zijn winkel. En zus Yvonne is regelmatig paraat om de klanten van de slager van dieet-adviezen te zien.

Vleesvet past in dieet

BENEDEN LEEUWEN – Slager André Lemmers heeft een hoekje met gezonde crackers in zijn winkel. En zus Yvonne is regelmatig paraat om de klanten van de slager van dieet-adviezen te zien.

Sorteert het effect ? Ja, wekelijks 800 euro extra omzet uit de verkoop van crackers én salades. Yvonne Lemmers is diëtiste en schreef het boek Grip op Koolhydraten. Haar broer en slager André Lemmers koppelt er een actie voor zijn klanten aan.

Mensheid

Keurslager Lemmers uit Beneden Leeuwen is tegenwoordig, op bescheiden schaal, verkooppunt van Scandinavische fiberrijke en koolhydraat-arme crackers. ‘Maar daar moet natuurlijk ook iets lekkers op,’ stelt de slager. ‘Vandaar dat we diverse salades, filet americain en paté erbij aanbevelen.’ Het kan en mag allemaal in het proteïne-rijke dieet dat Yvonne Lemmers voorschrijft. Ze pleit in haar boek voor meer vetten, ‘want van een vetarm dieet is de mensheid niet gelukkig geworden.’

Vlees is geen taboe bij de diëtiste en dat spreekt haar broer en de klandizie aan de Zandstraat 56 in Beneden Leeuwen uiteraard aan. Yvonne Lemmers: ‘Mensen hoeven niet bang te zijn voor verzadigd vet. Volgens de nieuwste inzichten blijken de verzadigde vetten helemaal niet de boosdoeners te zijn van hart- en vaatziekten. Juist een teveel aan linoolzuur (omega-6) is niet goed voor hart- en bloedvaten.’

Lees de reportage over slager Lemmers deze maand (januari 2010) in Vleesmagazine

Klik hier voor een proefabonnement

Lees hier de volledige inhoud van Vleesmagazine 01-januari 2010

Lees ook:
Dieetgoeroe Sonja Bakker stopt (25 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over dieet

 

Reageer op dit artikel