nieuws

Vleesvervanger Beeter wint MKB Innovatieprijs 2012

Slagersnieuws

VENLO – Het Wageningse bedrijf Ojah heeft de MKB Innovatieprijs gewonnen met vleesvervanger Beeter. Dat heeft demissionair-minister Maxime Verhagen maandag bekend gemaakt op de Floriade in Venlo.

Vleesvervanger Beeter wint MKB Innovatieprijs 2012

VENLO – Het Wageningse bedrijf Ojah heeft de MKB Innovatieprijs gewonnen met de vleesvervanger beeter. Dat heeft demissionair-minister Maxime Verhagen maandag bekend gemaakt op de Floriade in Venlo.

Het product is sinds oktober 2010 op de markt. De vleesvervanger is gemaakt van lange vezels, die lijken op spierweefsel in vlees, schrijft Boerderij. Ojah is er naar eigen zeggen als eerste in geslaagd een vezelstructuur te maken met soja-eiwit. Daarmee kunnen ze kunstvlees maken dat lijkt op kip. Een hamlap of biefstuk maken zou ook mogelijk zijn.

Het product wordt gemaakt van sojameel, maar het productieproces is geheim. Beeter is ontwikkeld door het Wageningse bedrijf Ojah en op de markt gebracht door de Vegetarische Slager.

Vorig jaar mocht Dacom uit Emmen zich de meest innovatieve onderneming uit het Nederlands Midden- en Kleinbedrijf noemen. De MKB Innovatie Top 100 is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum.

Lees ook:

Ojah komt flexitariër te hulp (16-05-2012)
Vleeschmakers in drie varianten (01-12-2011)
Beeter beste uit de test Consumentenbond (31-10-2011)
Vleesalternatieven uit Ochtense fabriek (27-09-2011)

Reageer op dit artikel