nieuws

Vleesverkoop supers neemt verder toe

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De versgroei in de supermarkt in het eerste kwartaal wordt sterk beïnvloed door de toegenomen verkopen in vlees. Een verschuiving vanuit de speciaalzaak en meer thuis koken liggen hieraan ten grondslag.

Vleesverkoop supers neemt verder toe

DOETINCHEM – De versgroei in de supermarkt in het eerste kwartaal wordt sterk beïnvloed door de toegenomen verkopen in vlees. Een verschuiving vanuit de speciaalzaak en meer thuis koken liggen hieraan ten grondslag.

Dat meldt Foodmagazine in haar juni uitgave. De versomzet in de Nederlandse supermarkt is het eerste kwartaal gegroeid met 3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008, blijkt uit cijfers van IRI Nederland. Vlees levert de grootste bijdrage aan de versgroei. ‘De meeromzet in vlees komt vooral door een verschuiving vanuit de speciaalzaken’, stelt Liny van der Heijden van IRI. ‘Met name panklaarproducten, stooflappen en ook biefstuk laten hogere omzetten zien, assortiment dat er op duidt dat de consument wellicht toch wat vaker thuis gaat koken.’
 

Reageer op dit artikel