nieuws

Vleessector wil overleg over ritueel slachten

Slagersnieuws

UTRECHT – De vleessector wil overleg over het pleidooi van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) om de wijze van ritueel slachten in Nederland aan te passen.

Vleessector wil overleg over ritueel slachten

UTRECHT – De vleessector wil overleg over het pleidooi van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) om de wijze van ritueel slachten in Nederland aan te passen.

Dat zegt de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). ‘We nemen de aanbevelingen van de KNMvD serieus, maar we kunnen en willen niet voorbijgaan aan de wensen van de Joodse en Islamitische gemeenschap’, aldus de COV. De methode die de KNMvD voorstelt om de dieren na de halssnede direct dood te schieten wordt in Nederland al bij een substantieel deel van de rituele slachtingen uitgevoerd, weet de COV.

‘Daarnaast gebeurt het onbedwelmd (ritueel) slachten van dieren in Nederland alleen door erkende bedrijven op basis van strikte wettelijke regels en onder permanent toezicht van de VWA.’ De KNMvD vindt dat het dierenwelzijn vooral bij het onbedwelmd slachten van runderen wordt aangetast. De organisatie is voor bedwelmde slacht.

 

Reageer op dit artikel