nieuws

Vleessector berispt voor kokkerellende Donald Duck

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De vleessector had een advertentiebijlage in de Donald Duck niet mogen plaatsen. Dat heeft de Reclame Code Commissie alsnog besloten. In de advertentie is te zien hoe Donald Duck samen met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak vlees bereidt. Ook wordt erin beweerd dat vitamine B12 alleen in dierlijke producten zit.

Vleessector berispt voor kokkerellende Donald Duck

AMSTERDAM – De vleessector had een advertentiebijlage in de Donald Duck niet mogen plaatsen. Dat heeft de Reclame Code Commissie alsnog besloten. In de advertentie is te zien hoe Donald Duck samen met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak vlees bereidt. Ook wordt erin beweerd dat vitamine B12 alleen in dierlijke producten zit.

De jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren diende een klacht in en wees erop dat de vitamine ook in planten voorkomt die in vegetarische producten zijn verwerkt. Daarom zou de advertentie in het weekblad feitelijk onjuist zijn. Ook was de bijlage volgens Pink voor jonge lezers niet duidelijk genoeg als advertentie herkenbaar.

Eerder kreeg Pink geen gelijk van de commissie. Maar in hoger beroep werd de organisatie op deze punten alsnog in het gelijk gesteld. De Reclame Code Commissie raadt uitgever Sanoma en de productschappen Vee, Vlees en Eieren, die de advertentie plaatsten, aan om niet meer een soortgelijke advertentie te plaatsen.

Reageer op dit artikel