nieuws

Vleesfraude: OM eist cel in hoger beroep

Slagersnieuws

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft dinsdag in hoger beroep gevangenisstraffen geëist tegen de directeur en een medewerker van de voormalige Deventer Vleeshandel.

Vleesfraude: OM eist cel in hoger beroep

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft dinsdag in hoger beroep gevangenisstraffen geëist tegen de directeur en een medewerker van de voormalige Deventer Vleeshandel.

Het OM eiste een celstraf van achttien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Tegen het bedrijf zelf werd een geldboete van 50.000 euro geëist, schrijft RTV Oost.

De mannen worden verdacht van valsheid in geschrifte in de vleesindustrie en overtreding van de Destructiewet. Volgens het OM hebben de mannen tienduizenden kilo’s vlees ‘omgekat’. Het vlees was bedoeld om in honden- en kattenvoer verwerkt te worden, maar is door de verdachten gebruikt als grondstof voor worsten, bedoeld voor menselijke consumptie.

De rechtbank in Zwolle had de mannen in eerste instantie veroordeeld tot taakstraffen van 240 uur en voorwaardelijke celstraffen van vier maanden voor de directeur en zes maanden voor de medewerker. Ook de rechtbank vonniste een geldboete van 50.000 euro.
 

Reageer op dit artikel