nieuws

Vleeseter takelt minder snel af

Slagersnieuws

KYOTO – Eindelijk weer eens goed nieuws voor de vleeseters. Wie vanaf zijn – pakweg – 45ste minstens om de twee dagen vlees eet, takelt op oudere leeftijd minder snel af.

Vleeseter takelt minder snel af

KYOTO – Eindelijk weer eens goed nieuws voor de vleeseters. Wie vanaf zijn – pakweg – 45ste minstens om de twee dagen vlees eet, takelt op oudere leeftijd minder snel af.

Dit blijkt opnieuw uit een onderzoek, ditmaal in Japan. Eerder wees een onderzoek van de University of Texas Medical Branch al uit dat vlees eten de spierafbraak bij ouderen vertraagde. Een Canadees onderzoek stelde verder vast dat L-carnitine, een natuurlijk ingrediënt van vlees,  honderdjarigen gespierder en kwieker maakte.

In het Japanse onderzoek, uitgevoerd door de Kyoto’s Women University, is nu ook vastgesteld dat mensen die geregeld vlees aten, op latere leeftijd fitter waren dan hun leeftijdgenoten die minder vlees aten, meldt Meat & Meal. Ook werd geen verband gevonden tussen vroegtijdige sterfte in relatie tot vlees-, vis- en eierenconsumptie.

 

Reageer op dit artikel