nieuws

Vleescentrale Moes Leens in financiële problemen

Slagersnieuws

LEENS – Vers Vleescentrale Moes in Leens verkeert in financiële nood. De slagerij annex toeleverancier van regionale supermarkten heeft op eigen verzoek surséance van betaling gekregen.

LEENS – Vers Vleescentrale Moes in Leens verkeert in financiële nood. De slagerij annex toeleverancier van regionale supermarkten heeft op eigen verzoek surséance van betaling gekregen.

Wat precies de oorzaak en omvang van de problemen zijn, is onduidelijk. Bewindvoerder mr. Leen Hooites had daar gisteren nog geen inzicht in. Het bedrijf, met twintig man vast personeel en tien oproepkrachten, draait voorlopig gewoon door. Moes is gespecialiseerd in voorverpakte verse vleesproducten en vleeswaren. Die worden verkocht in eigen slagerij en zo’n veertig supermarkten in de wijde regio.

De geschiedenis van het bedrijf gaat zo’n honderd jaar terug. Huidig eigenaar Lammert Moes nam de slagerij in 1989 over van de familie Huizinga, die de zaak aan de Wilhelminastraat in Leens sinds 1900 dreef. Moes breidde het bedrijf uit, onder meer met een productievestiging aan de Nijverheidsweg.   
 

Reageer op dit artikel