nieuws

Vlees wordt stuk duurder

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Consumenten die graag een stukje vlees op tafel zetten, moeten daar de komende jaren fors meer voor gaan betalen.

SLAGERSWERELD – Consumenten die graag een stukje vlees op tafel zetten, moeten daar de komende jaren fors meer voor gaan betalen.

Dat is het gevolg van de stijgende prijzen voor granen, soja en maïs. Ook vis en kipfilet worden duurder. Oorzaak voor de prijsstijgingen op de termijnmarkten is de groeiende vraag naar de gewassen. Granen, maïs en soja worden in toenemende mate gebruikt voor de productie van bio-brandstoffen. Volgens topman Wout Dekker van diervoederfabrikant Nutreco moeten Nederlanders bereid straks meer voor vlees te betalen. ‘Of we in Nederland op den duur nog elke dag vlees op het bord zullen hebben, hangt af wat u bereid bent voor uw voedsel te betalen. Dat zal absoluut meer zijn dan nu het geval is.’

Reageer op dit artikel