nieuws

‘Vlees verdient een hogere winkelprijs

Slagersnieuws

SON EN BREUGEL – Het Brabantse voedingsconcern Vion vindt dat er een enorme slag te winnen is in de herwaardering van vlees en de voedingswaarde ervan. Het logisch gevolg daarvan zou dan moeten zijn dat de consument ook bereid is er meer voor te betalen.

‘Vlees verdient een hogere winkelprijs

SON EN BREUGEL – Het Brabantse voedingsconcern Vion vindt dat er een enorme slag te winnen is in de herwaardering van vlees en de voedingswaarde ervan. Het logisch gevolg daarvan zou dan moeten zijn dat de consument ook bereid is er meer voor te betalen.

Dat zegt Peter Beckers (52), lid van de Raad van Bestuur bij Vion. Hij signaleert een enorme discrepantie tussen de prijs die de samenleving betaalt voor gezonde voeding en de prijs voor bijvoorbeeld medicijnen. ‘Je kunt stellen dat wij met onze dierlijke eiwitten een grote bijdrage leveren aan een gezonde voedingsbalans, ofwel de beste methode om ziekte te voorkomen. Dat mag evenwel niets kosten. Maar als iemand ziek is, gaan alle registers open en gaat er via medicijnen, apothekers etc. veel geld over de toonbank.’

Het irriteert hem dat zijn voedingsbedrijf steeds aanloopt tegen een detailhandel die ‘de waarde van vlees onvoldoende weet te vertalen naar de consument, zodat die consument ook bereid is er voor te betalen.’  ‘In een restaurant tellen mensen gerust twintig euro neer voor een stukje vlees, maar in de winkel zijn ze altijd weer op zoek naar het goedkoopste.’

 

Reageer op dit artikel