nieuws

Vlees van gekloonde dieren veilig voor consument

Slagersnieuws

BRUSSEL – Het is zeer onwaarschijnlijk dat voedingsproducten van gekloonde dieren meer risico’s op het vlak van voedselveiligheid bevatten dan voedingsproducten van normaal gekweekte dieren. Dat advies heeft de Europese Autoriteit voor de Voedselveiligheid (EFSA) vrijdag gepubliceerd.

Vlees van gekloonde dieren veilig voor consument

BRUSSEL –  Het is zeer onwaarschijnlijk dat voedingsproducten van gekloonde dieren meer risico’s op het vlak van voedselveiligheid bevatten dan voedingsproducten van normaal gekweekte dieren. Dat advies heeft de Europese Autoriteit voor de Voedselveiligheid (EFSA) vrijdag gepubliceerd.  
 
De Europese experts onderzochten op vraag van de Europese Commissie de mogelijke gevolgen van het klonen van dieren voor de voedselveiligheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ze kwamen tot de conclusie dat vlees en melk van gezonde gekloonde dieren in principe even veilig zijn als afgeleide producten van traditioneel gekweekte dieren. Evenmin bestaat er een verschil in voedingswaarde, aldus de experts. De experts erkennen wel dat het aantal beschikbare wetenschappelijke gegevens over klonen vooralsnog beperkt is. Ook stellen ze vast dat gekloonde dieren vaker ziek worden, maar de wetenschappers gaan ervan uit dat deze tendens zal afnemen naarmate de technologie zich verder zal ontwikkelen. (SVR) 
 

Reageer op dit artikel