nieuws

Vlees uit de magnetron wint op Horecava

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Maqs is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2008. Snel kwalitatief goed vlees bereiden in de magnetron is het idee achter dit concept.

Vlees uit de magnetron wint op Horecava

AMSTERDAM – Maqs is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2008. Snel kwalitatief goed vlees bereiden in de magnetron is het idee achter dit concept.

Dat werd maandagochtend op de Horecava bekend gemaakt tijdens de officiële opening van de beurs. ‘Maqs food 100 procent puur’ is het motto. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische toevoegingen of methodes als tumbelen, vermalsen of injecteren. Het vlees wordt eerst gemarineerd, daarna gegrild, vervolgens in shockvriezer teruggekoeld en in atmosfeer-verpakking verpakt. Een biefstuk van 145 gram kan in 75 à 90 seconden in de magnetron afbereid worden. Het vlees (biefstuk en entrecote) is mals en blijft rood-rauw van binnen. Zeer geschikt voor strandtenten, cateraars, eetcafés, cafetaria’s, sportcafés, roomservice in hotels en events. Kortom voor de hele branche. Bespaart tijd en arbeid.’

Directeur Ed Bezaan van Maqs Food was dolblij met de eerste prijs. ‘Geweldig’, riep de man uit Beesd die in het verleden directeur/eigenaar was van AC Restaurants & Hotels. Bezaan kreeg de winnende trofee van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken. Bij de ontwikkeling van dit proces is samengewerkt met TNO en Verstegen Specerijen.

 

 

Reageer op dit artikel