nieuws

Vlees oorzaak voor langer leven mens

Slagersnieuws

LOS ANGELES – Vleesconsumptie is mogelijk de verklaring waarom mensen langer leven dan welke primaat dan ook. Door vlees te gaan eten, ontwikkelden de hersenen van de mens zich beter en maakte de mens meer weerbaar tegen ziektes.

LOS ANGELES – Vleesconsumptie is mogelijk de verklaring waarom mensen langer leven dan welke primaat dan ook. Door vlees te gaan eten, ontwikkelden de hersenen van de mens zich beter en maakte de mens meer weerbaar tegen ziektes.

Dat zegt professor Caleb Finch van de universiteit USC Davis School of Gerontology na onderzoek. Chimpansees zijn genetisch verwant aan de mens, maar leven slechts vijftig jaar, stelt Finch. Mensen kunnen twee keer zo oud worden. De langere levensverwachting heeft volgens hem niet alleen te maken met betere levensomstandigheden en minder kindersterfte, meldt Science Daily.‘Het is mogelijk het gevolg van de evolutie van de genen. Doordat onze verre voorouders vlees beter konden verteren, kregen ze meer belangrijke voedingsstoffen binnen. Hierdoor ontwikkelden de hersenen van de oermens zich beter en werden ze groter. Dit had weer een betere ontwikkeling tot gevolg.’
 

Reageer op dit artikel