nieuws

Vlees offerfeest voor de Voedselbank

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Veel moslims doneren de komende dagen tijdens het offerfeest een deel van het vlees van hun offerfeestmaaltijd aan arme mensen.

AMSTERDAM – Veel moslims doneren de komende dagen tijdens het offerfeest een deel van het vlees van hun offerfeestmaaltijd aan arme mensen.

De Samenwerkende Moslim Hulporganisaties (SMHO) zamelt het vlees in. Verwerkt tot houdbare worsten wordt het vlees via de Voedselbank en de Stichting Resto VanHarte verspreid. Het islamitische offerfeest begint vrijdag. Tijdens dit feest wordt herdacht dat de profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoon te offeren aan God.

De organisatie van de inzameling gebeurt door vrijwilligers. De gelovigen wordt gevraagd om per offerdier minimaal 1 kilo vlees in te leveren bij geselecteerde slagerijen in twintig steden. Vorig jaar haalde SMHO met steun van de katholieke hulporganisatie Cordaid ruim 3000 kilo vlees op.
 

Reageer op dit artikel