nieuws

Vlees in 2009 goedkoper geworden

Slagersnieuws

NEW YORK – Vlees is wereldwijd goedkoper geworden. De gemiddelde vleesprijzen lagen over de eerste tien maanden van dit jaar ruim acht procent lager dan in dezelfde periode in 2008.

Vlees in 2009 goedkoper geworden

NEW YORK – Vlees is wereldwijd goedkoper geworden. De gemiddelde vleesprijzen lagen over de eerste tien maanden van dit jaar ruim acht procent lager dan in dezelfde periode in 2008.

Dat blijkt uit het rapport Food Outlook van de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties, FAO, meldt het Agrarisch Dagblad. De prijzen liggen nog wel vijf procent boven het niveau van 2007. Ze bereikten een dieptepunt in februari als gevolg van de financiële crisis en zijn sinds die tijd wel weer licht hersteld.

Productie
De FAO verwacht dat de productie 2009 nauwelijks hoger uitkomt dan in 2008. De handel in vlees krimpt als gevolg van de financiële crisis. Als gevolg van die crisis zal ook de consumptie van vlees pas op de plaats maken.

Stijging
De FAO verwacht voor het jaar 2010 een lichte stijging (1,6 procent) van de productie van vlees over nagenoeg de hele linie. Alleen de productie van rundvlees daalt met een half procent. Ook voor de handel verwacht de FAO een stijging van 2,5 procent.

 

Reageer op dit artikel