nieuws

Vlees eten zorgde voor snelle bevolkingsgroei

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Het eten van vlees zorgde ervoor dat het aantal mensen snel kon groeien.

Vlees eten zorgde voor snelle bevolkingsgroei

AMSTERDAM – Het eten van vlees zorgde ervoor dat het aantal mensen snel kon groeien.

Vleesetende oervrouwen konden eerder stoppen met zogen en daardoor meer nakomelingen krijgen. Zweedse wetenschappers van de Universiteit van Lund hebben dat geconcludeerd, schrijft nu.nl. De onderzoekers vergeleken 67 soorten zoogdieren, zoals mensen, apen, orka’s en muizen en vonden een verband tussen vlees eten en de leeftijd tot wanneer de nakomeling gezoogd wordt.

De jongen van alle soorten zoogdieren stopten met zuigen, wanneer hun hersenen tot een bepaald stadium waren ontwikkeld. Bij vleeseters werd dit stadium eerder bereikt dan bij planteneters en alleseters. Door de kortere zoogtijd kan de volgende zwangerschap eerder plaatsvinden, wat volgens de onderzoekers van grote invloed is geweest op het overleven en spreiden van het menselijk ras.
 

Reageer op dit artikel