nieuws

Vlees en milieu zegt mensen niets

Slagersnieuws

DEN HAAG – Dat vlees slecht zou zijn voor het milieu, zegt de gemiddelde consument niets. Consumenten leggen amper een verband tussen voeding en het milieu, blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Vlees en milieu zegt mensen niets

DEN HAAG – Dat vlees slecht zou zijn voor het milieu, zegt de gemiddelde consument niets. Consumenten leggen amper een verband tussen voeding en het milieu, blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Ruim een derde (37%) van de 1.024 ondervraagden weet niet dat eetgedrag effect kan hebben op het milieu en het klimaat. Een kwart denkt bij voedsel en milieu aan biologische voeding (13%) of onbespoten voedsel (12%). De meeste mensen weten niet hoe ze zelf een betere combinatie voor milieu en voeding kunnen verzorgen. Mogelijkheden zijn het eten van minder vlees of het kopen van lokale producten. Dit komt echter amper bij de respondenten op als oplossing. 63% van de respondenten zegt ook niet aan een product te kunnen zien of het milieubelastend is. Daardoor houden ze er ook geen rekening mee. 14% let wel op de milieubelasting.
 

Reageer op dit artikel