nieuws

‘Vlees blijft onderdeel voeding

Slagersnieuws

DEN HAAG – Stoppen met het eten van dierlijke producten is geen haalbare oplossing voor de klimaatproblemen die daarmee samenhangen.

‘Vlees blijft onderdeel voeding

DEN HAAG – Stoppen met het eten van dierlijke producten is geen haalbare oplossing voor de klimaatproblemen die daarmee samenhangen.

Dat zei directeur-generaal Annemie Burger van het Ministerie van Landbouw vorige week tijdens een discussie-avond van adviesbureau Schuttelaar & Partners over het menu van de toekomst. Burger erkent dat de vlees- en zuivelconsumptie bijdraagt aan het klimaatprobleem, maar het in de ban doen van deze producten is volgens haar een utopie. ‘Ik denk dat we met de voeten van de grond zijn gekomen als wij denken dat we geen dierlijke eiwitten meer hoeven te gebruiken’, zei zij. ‘Dan lopen we te veel met ons hoofd in de wolken.’

Omdat de milieubelasting verschilt per diersoort, zou er winst te behalen zijn door minder vervuilende producten te stimuleren. Maar Burger ziet ook daarin geen rol voor de overheid weggelegd. ‘Ik ben niet zo ver dat wij dwingend voorschrijven of het beter is kip of varkensvlees te eten. Het begint bij bewustwording en innovatiekracht.’

 

Reageer op dit artikel