nieuws

Vitomega kan slagers snel bevoorraden

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Vitomega is in Zuidoost-Brabant nog niet te krijgen, maar dat moet snel veranderen. Slagers die interesse hebben in het vlees met heilzame omega-3 vetzuren kunnen snel bevoorraad worden, laten directeuren Joop Nohlmans en Erwin van de Pasch van de firma Vitomega uit Milheeze weten.

SLAGERSWERELD – Vitomega is in Zuidoost-Brabant nog niet te krijgen, maar dat moet snel veranderen. Slagers die interesse hebben in het vlees met heilzame omega-3 vetzuren kunnen snel bevoorraad worden, laten directeuren Joop Nohlmans en Erwin van de Pasch van de firma Vitomega uit Milheeze weten.

Het bedrijf is al een paar jaar in ontwikkeling, maar sinds februari verkopen zo’n twintig slagers in Noordoost-Nederland het ‘gezonde’ vlees van de firma uit Milheeze. Bij de twee op kantoor volgt een verhandeling over goede en slechte vetten, over linolzuur en over omega-3 en omega-6. ‘Omega-3 is een vetzuur dat we in ons hedendaagse dieet veel te weinig tegenkomen. Maar het is ook niet zo dat je het zomaar kunt toevoegen’, laat directeur Nohlmans het Eindhovens Dagblad weten. De andere directeur, Van de Pasch, valt hem bij: ‘Het ene omega-3 is het andere niet. Mensen moeten langketenige omega-3 (DHA/EPA) hebben. Dat krijg je onder meer uit visolie.’

Visolie
Vitomega heeft een methode om de goede stoffen uit visolie (uit tonijn) in het varken te krijgen en te zorgen dat dat in de cellen wordt opgeslagen. Het bedrijf wil zicht houden op de hele keten: van voer, via boer en slachter, slager naar consument. De klant betaalt uiteindelijk vijf tot tien procent meer voor Vitomega, maar volgens de twee directeuren koop je dan niet alleen een beetje extra gezondheid (de goede omega-3 vetzuren zijn onder meer goed tegen vergeetachtigheid, zijn goed voor de ogen, hart en bloedvaten).

Het vlees is volgens de directeuren malser en spat minder bij het bakken, door een andere samenstelling.

Reageer op dit artikel