nieuws

Vis maakt plaats voor vlees

Slagersnieuws

ZIERIKZEE – Ko Hogerheijde is gestopt met zijn vishandel aan de Mol. De winkel is verkocht aan slager Johan Brouwer die zijn slagerij Ornee-bolier vanuit de Sint Domusstraat naar de Mol verplaatst. De opening is 20 juni.

Vis maakt plaats voor vlees

ZIERIKZEE –  Ko Hogerheijde is gestopt met zijn vishandel aan de Mol. De winkel is verkocht aan slager Johan Brouwer die zijn slagerij Ornee-bolier vanuit de Sint Domusstraat naar de Mol verplaatst. De opening is 20 juni.

Voor slager Brouwer (34), sinds 6,5 jaar eigenaar van Ornee-bolier, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Hij verlaat zijn slagerij aan de Sint Domusstraat. ‘We gaan nu naar een A1-locatie in het centrum en dat is een flinke vooruitgang. De Sint Domusstraat is een ‘achterafstraat’ waar winkels langzaam verdwijnen. Er is zelfs sprake van een stukje verpaupering. Ik heb dus niet lang na hoeven denken toen ik hoorde dat het pand vrijkwam.’ De slagerij wordt compleet opnieuw ingericht door Techna Koude.

Met de sluiting van Vishandel Hogerheijde komt een einde aan een eeuwenlang begrip in Zierikzee. Het begin van Hogerheijde en vis in deze stad ligt in 1791. Met recht een bedrijf van vader op zoon dus.
 

Reageer op dit artikel