nieuws

Vion mengt zout anders

Slagersnieuws

UTRECHT – Vion experimenteert bij zoutreductie met smaakbeleving door zout op een andere manier te mengen. Sense for Taste stelt dat foodpairing, het combineren van verschillende aroma’s, steeds meer gebruikt bij nieuwe voedingsmiddelen.

Vion mengt zout anders

UTRECHT – Vion experimenteert bij zoutreductie met smaakbeleving door zout op een andere manier te mengen. Sense for Taste stelt dat foodpairing, het combineren van verschillende aroma’s, steeds meer gebruikt bij nieuwe voedingsmiddelen.

Vion heeft patent aangevraagd voor een speciale boterhamworst met 2 procent zout. Hierbij is het zout niet gelijkmatig aangebracht maar in schijfjes van beurtelings 3,5 procent en 0,5 procent zout.

‘Mensen die deze worst proeven, ervaren een minder zoutarme smaak dan bij de worst met 2 procent zout. Dit terwijl ze allebei dezelfde hoeveelheid zout bevatten’, zegt Ronald Klont (R&D van Vion) in vakblad Elsevier Voedingsmiddelen Industrie.
Lees verder

Reageer op dit artikel