nieuws

Vion begeleidt vleesafdelingen

Slagersnieuws

GROENLO – Vion Retail wil vleesafdelingen in supermarkten begeleiden. Dat zegt directeur Ties Pronk, die vindt dat vlees nog altijd als ordinair handelswaar wordt beschouwd.

Vion begeleidt vleesafdelingen

GROENLO – Vion Retail wil vleesafdelingen in supermarkten begeleiden. Dat zegt directeur Ties Pronk, die vindt dat vlees nog altijd als ordinair handelswaar wordt beschouwd.

‘Sommige retailers weten de waarde van vlees onvoldoende te vertalen naar de consument. Met name het traditionele segment, nog altijd zo’n vijftig procent van het totaal, wordt beschouwd als een ordinaire commodity. Voor echte afgeleide producten wordt een redelijk prijs gevraagd, maar de hele taart wordt nog niet goed verdeeld’, zegt Pronk in het vakblad Meat & Co.

Begeleiden
Pronk zou graag zien dat zijn bedrijf de vleesafdeling in een supermarkt gaat begeleiden. ‘Als wij de hele verscategorie vlees en vleeswaren zouden oppakken, garandeer ik meer verkoop, minder derving en betere marges’, stelt Pronk.

Kwaliteit
Vlees is volgens hem lange tijd gebruikt als trekker in de supermarkt. Daardoor stonden de rendementen bij de leveranciers onder druk en zijn innovaties uitgebleven. Er zou daarom meer aandacht moeten komen voor kwaliteit, vindt Pronk.

Vion Retail komt binnenkort onder het motto ‘Gemak voor Alledag’ met acht redelijk traditionele vleesproducten, die thuis nog een kwartiertje in de oven moeten. Deze producten zitten nu in consumententesten, waar ze allemaal tenminste een 7,5 moeten scoren. De volgende stap is een zelfde range voor de magnetron.
 

Reageer op dit artikel