nieuws

Vierde Spare Ribs Trophy voor de deur

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Dit jaar wordt voor de vierde keer onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) de nationale wedstrijd om de lekkerste (varkens)spareribs georganiseerd. Op 23 april vindt de eerste keuring plaats van ingezonden spareribs.

Vierde Spare Ribs Trophy voor de deur

RIJSWIJK – Dit jaar wordt voor de vierde keer onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) de nationale wedstrijd om de lekkerste (varkens)spareribs georganiseerd. Op 23 april vindt de eerste keuring plaats van ingezonden spareribs.

Leden van de KNS maken in twee voorrondes kans op een plek in de finale op 4 juni, waarin wordt gestreden om de Spare Ribs Trophy 2009. De ingezonden spareribs worden beoordeeld op uitwendig aanzien, inwendig aanzien, bewerking, samenstelling en geur. ‘Maar natuurlijk is het vooral belangrijk dat de spareribs lekker smaken,’ zo staat te lezen op de website van de KNS. Het juryrapport wordt na elke ronde aan de deelnemers toegezonden, zodat er eventuele aanpassingen aan het product kunnen worden doorgevoerd. Deelnemers kunnen het cijfer dan tijdens de tweede ronde verbeteren. Het hoogste cijfer van de twee rondes telt. De vakjury staat onder voorzitterschap van Piet van den Berg van Nice to Meat. Verder maken SVO-docent Bert de Jonge en slager Rien Bezooijen uit Rotterdam deel uit van de jury.

De tweede keuring vindt plaats op 7 mei waarna de finale op 4 juni zal plaatsvinden. De prijsuitreiking gebeurt tijdens de Relatiedag op 18 juni.

 

 

Reageer op dit artikel