nieuws

Vier slagersvrouwen hebben dag van hun leven

Slagersnieuws

HOOFDDORP – Foodmagazine Delicious besteedde vorige week op een bijzondere wijze aandacht aan slagersvrouwen. Vier van hen werden mooi aangekleed, opgemaakt en op de foto gezet met hun lievelingsvlees.

Vier slagersvrouwen hebben dag van hun leven

HOOFDDORP – Foodmagazine Delicious besteedde vorige week op een bijzondere wijze aandacht aan slagersvrouwen. Vier van hen werden mooi aangekleed, opgemaakt en op de foto gezet met hun lievelingsvlees.

De reportage in Delicious:
‘Afgelopen week hebben we vier prachtige vrouwen op de foto gezet. Slagersvrouwen van de Bond van Slagersvrouwen (Ppasdames -red). Ik wist niet dat het bestond, zo’n bond. Totdat ik op een dag Franny van Linschoten aan de telefoon kreeg. Met een vraag. Ik gaf antwoord en van het een kwam het ander. Als een waterval vertelde Franny hoe dat nu is en wat dat nu betekent, slagersvrouw zijn.  Ik dacht daar moet ik wat mee. Met die passie en die liefde voor haar vak. Als die andere ook zo zijn! Dus belde ik op een dag en had ík een vraag. Of ze samen met 3 andere vrouwen uit de bond op de foto wilde? Mooi aangekleed, mooi opgemaakt, met hun lievelingsvlees in de hand, gepresenteerd als gebakjes. En natuurlijk een goed vleesrecept erbij en hun verhaal.

Amsterdam
Afgelopen week was het zover. Op een prettige locatie in Amsterdam. Eline Klein fotografeerde, Sandra Kissels zorgde voor de styling en Patricia van Heumen deed de visagie. We hadden alles goed doorgesproken. Van de kleuren van de kleding (allerlei tinten wit) tot die van de achtergrond (antraciet). Later zijn de recepten gefotografeerd door Harold Pereira, stylist Cyn Ferdinanus en kok Eke Mariën. Kosten noch moeite zijn gespaard.
De dames, best zenuwachtig, maakten er meteen een uitje van, want sliepen de nacht ervoor al in een hotel in Amterdam. Hadden zelf het vlees meegenomen in grote koelboxen en het een en ander gereserveerd bij collega-slagers in Amsterdam.

Het was een heel gedoe daar in Amsterdam, kleren passen, in de make-up, haar op z’n zondags, met heel veel plezier. Ze hadden een geweldige dag lieten ze ons later weten, een aantal door de stylist geleende kleren en sieraden gekocht, en ’s avonds in de trein nog wat vlees uitgedeeld aan een aardige jongen die tegenover ze zat. De volgende dag vertrokken ze naar Parma, voor een reis naar de enige, echte Parmaham want ze willen natuurlijk wel op de hoogte blijven van alles wat gebeurt op hun vakgebied.

Dan is er voor mij nog even de spanning of het allemaal gelukt is, durf ik soms niet meteen naar de foto’s te kijken als ze binnenkomen. Want hemel, al dat geld, het moest wel gelukt zijn. Vraag ik eerst aan de art-director of ik kan kijken. Nou dat kon, ik heb een geweldige productie in de nieuwe delicious. waar ik hartstikke trots op ben! Met dank aan de Bond en Franny, Ina, Anja en Francien.’
 

Reageer op dit artikel