nieuws

Vetarm vlees is ‘gat in de markt

Slagersnieuws

GOES – De proef met Meatlight, vlees vermengd met een plantaardige vleesvervanger, is geslaagd.

Vetarm vlees is ‘gat in de markt

GOES – De proef met Meatlight, vlees vermengd met een plantaardige vleesvervanger, is geslaagd.

Het product van Meatless in Goes en Van Pelt Vlees Groep in Hellevoetsluis is in de zomer in de vijf Agrimarkt-filialen geïntroduceerd. De omzet in Meatlight bedraagt inmiddels 6 procent van het mager rundergehakt, 30 procent van de saucijzen en 39 procent van de verse hamburgers. Dat zijn in de vleesbranche spectaculaire cijfers, te meer omdat nauwelijks reclame voor deze vleesvariant is gemaakt, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

Het nieuwe vlees is gezonder, want vetarm en het wijst de richting naar een duurzamere voedselproductie. 

Reageer op dit artikel