nieuws

Verkleurd etiket waarschuwt consument

Slagersnieuws

CHICAGO – Het Amerikaanse bedrijf Food Quality Sensor International (FQSI) heeft een nieuw intelligent etiket ontwikkeld dat kan worden toegepast bij het verpakken van vlees.

Verkleurd etiket waarschuwt consument

CHICAGO – Het Amerikaanse bedrijf Food Quality Sensor International (FQSI) heeft een nieuw intelligent etiket ontwikkeld dat kan worden toegepast bij het verpakken van vlees.

De SensorQ wordt aangebracht aan de binnenzijde van de verpakking en reageert op een te hoog niveau van verschillende ziekteverwekkende bacteriën. Is dat niveau te hoog dan maakt een verkleuring in het etiket de gebruiker daar op attent

SensorQ werd gelanceerd tijdens de Worldwide Food Expo die eind oktober in Chicago werd gehouden. FQSI is in gesprek met Superior Farms, de grootste verwerker van lamsvlees in de Verenigde Staten, om het etiket te gaan testen. Daarna wiil het bedrijf het product in heel het land gaan lanceren.

SensorQ is gemaakt uit stoffen die veilig te gebruiken zijn bij het verpakken van voedsel. De kosten bedragen minder dan 1% van de waarde van het product waarvoor het toegepast kan worden. Volgens marktonderzoek dat FQSI heeft laten doen zou 95% van de consumenten bij de aankoop de voorkeur geven aan een product dat informatie geeft over de mate van versheid.

 

Reageer op dit artikel