nieuws

Verhuren levert meer op dan slagerij

Slagersnieuws

HENGELO – ‘Alles is te koop’, zegt slager Tonnie Snijders enigszins ontwijkend als hem wordt gevraagd of het gerucht klopt dat zijn panden en grond aan de B.P. Hofsteedestraat/Schouwburgplein ‘in de aanbieding’ zijn.

HENGELO – ‘Alles is te koop’, zegt slager Tonnie Snijders enigszins ontwijkend als hem wordt gevraagd of het gerucht klopt dat zijn panden en grond aan de B.P. Hofsteedestraat/Schouwburgplein ‘in de aanbieding’ zijn.

Tonnie (63) en zijn twee broers Lex (70) en Hans (69) verdienen midden in het centrum nog steeds een goede boterham met het ouderwetse slagersbedrijf. ‘Het verveelt me ook nog niks om dit werk te doen, maar als we dit perceel kunnen verhuren dan brengt dat meer op en zeggen we geen nee.’ Totdat zich een goede kandidaat aanbiedt blijven de drie broers gewoon slager. Sinds 1968 is de slagerij gevestigd aan de B.P. Hofsteedestraat. Daarvoor zat het bedrijf op een andere locatie in het centrum, namelijk aan de Burg. Jansenstraat. ‘Vader begon daar in 1922. Hij stond bekend als paardenslager. Paardenvlees was in die tijd geliefd, werd vaak besteld. De mensen eten het nu nog wel, hoor. Vaak zijn het de kinderen die het van huis uit gewend waren paardenribstuk of veulenvlees te eten. Die komen hier nog wel. En trouwens ook wel jongeren.’

Het gezin Snijders woonde destijds achter en boven de zaak op de plek waar nu de parkeerplaats van Thiemsland ligt. De drie zoons kozen, net als vader, voor het slagersvak. De winkel naast het Star-hotel en tegenover de parkeergarage Hengelo Centre is zo langzamerhand qua aanblik een vreemde eend in de bijt geworden. ‘Ja, we zijn nog een van de laatste kleine zelfstandigen in het Hengelose centrum. Toch merken we dat mensen best de moeite willen nemen na een bezoek in de stad even vlees bij ons te halen. Ook komen nog wel klanten van het eerste uur. Die zijn nu in de tachtig. Natuurlijk is de aanloop wel minder. Vader leerde ons dat we de kost moesten verdienen voor vrouw en kinderen en dat lukt aardig. We verkopen alle soorten vlees, maar zijn vooral druk met levering aan horecazaken.’

Tonnie en zijn broers realiseren zich dat ze waarschijnlijk de langste tijd als slager in het centrum hebben gehad. Toch maken ze nog niet echt werk van de verkoop van panden en grond grenzend aan het Schouwburgplein. ‘We zien wel hoe het loopt.’

 

Reageer op dit artikel