nieuws

Verburg voor nieuwe richtlijn pluimveevlees

Slagersnieuws

DEN HAAG – Landbouwminister Gerda Verburg schaart zich zoals verwacht achter het voorstel van de Europese Commissie om de definitie van vers pluimveevlees uit te breiden naar bereidingen en producten van pluimveevlees.

Verburg voor nieuwe richtlijn pluimveevlees

DEN HAAG – Landbouwminister Gerda Verburg schaart zich zoals verwacht achter het voorstel van de Europese Commissie om de definitie van vers pluimveevlees uit te breiden naar bereidingen en producten van pluimveevlees.

Dit betekent dat ook in die producten geen ontdooid pluimveevlees mag zitten, als ze worden verkocht als ‘vers’. Nu geldt deze definitie al voor ‘onbewerkt’ pluimveevlees. Verburg is net als de Commissie van mening dat zonder die definitie-uitbreiding de consument misleid zou kunnen worden. Ze verwacht dat de meeste landbouwministers het voorstel op de aankomende raad van 7 september zullen steunen.

De pluimveesector is blij met de maatregel, die vooral de import van pluimveevlees zal betreffen. Supermarktkoepel CBL heeft eerder afwijzend gereageerd.

 

Reageer op dit artikel