nieuws

Verburg: ‘Vlees eten niet per se slecht voor milieu

Slagersnieuws

DEN HAAG – Vlees eten is niet per se milieuonvriendelijk gedrag en minister Verburg zal het eten van vlees niet ontmoedigen. Dat schrijft Verburg in een antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Verburg: ‘Vlees eten niet per se slecht voor milieu

DEN HAAG – Vlees eten is niet per se milieuonvriendelijk gedrag en minister Verburg zal het eten van vlees niet ontmoedigen. Dat schrijft Verburg in een antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

De PvdD had vragen gesteld naar aanleiding van uitspraken van directeur Paul Bens van DLV Diergroep, tijdens een symposium in oktober. Hij stelde in zijn lezing dat de vraag naar en de prijzen van vlees de komende tien jaar met twintig tot dertig procent zullen stijgen. De dierenpartij maakt zich al langer zorgen over de toenemende vleesconsumptie en wil dat minister Verburg vlees eten ontmoedigt. Verburg is dit echter niet van plan, meldt Meat & Meal. ‘Het consumeren van dierlijke eiwitten is niet a priori milieuonvriendelijk gedrag’, stelt zij in haar antwoord.

‘Dit is onder meer afhankelijk van de aard en hoeveelheid van de producten die worden geconsumeerd. Ik ga de consument geen voedingspatroon voorschrijven. Die maakt hierin zijn eigen keuze. Wel wil ik de consument helpen om duurzaam te consumeren. Ik wil stimuleren dat er voldoende informatie komt om een
keuze te kunnen maken en dat er vervolgens ook voldoende aanbod is’, aldus Verburg.

 

Reageer op dit artikel