nieuws

Veghelse beenham slager Pennings op EU-landenbuffet

Slagersnieuws

VEGHEL – Slagerij Pennings is een bijzondere eer te beurt gevallen: de Veghelse slagerij was woensdag 12 november één van de drie Nederlandse slagerijen die mee mocht werken aan het EU-landenbuffet. Ook Keurslager Van Hest uit Goirle en Groeneveld uit Wassenaar waren uitverkoren.

Veghelse beenham slager Pennings op EU-landenbuffet

VEGHEL – Slagerij Pennings is een bijzondere eer te beurt gevallen: de Veghelse slagerij was woensdag 12 november één van de drie Nederlandse slagerijen die mee mocht werken aan het EU-landenbuffet. Ook Keurslager Van Hest uit Goirle en Groeneveld uit Wassenaar waren uitverkoren.

De parlementsleden kregen daardoor onder andere de bekende Veghelse beenham voorgeschoteld, meldt Maadriehoek.kliknieuws. Jaarlijks wordt er voor het EU in Brussel een landenbuffet georganiseerd voor een lid van de IBC (International Butchers’ Confederation). Vorig jaar werd het georganiseerd door Frankrijk, met allerlei regionale specialiteiten en de daarbij behorende wijnen. Dit jaar is Nederland ‘gastheer’ in Brussel. Op initiatief van de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie) werd het landenbuffet verzorgd door een cateraar in samenwerking met drie ambachtelijke slagers. Naast Pennings uit Veghel waren dat dus Keurslager Van Hest uit Goirle en Groeneveld uit Wassenaar.

De parlementsleden in Brussel kregen, tijdens een walking dinner, naast de warme beenham uit Veghel onder andere luchtige erwtensoep, wortelstamppot met gehaktballetjes, bloedworst met appel en stroop, bourgondische ribstuk en Hollandse kalfslende.

 

Reageer op dit artikel