nieuws

Vega Versus Vlees: Hypocrisie van de slacht

Slagersnieuws

DOETINCHEM – ‘Als slachterijen glazen muren hadden, zou niemand meer vlees eten’, is een bekende uitspraak van Paul McCartney. Veganist en weblogger Tobias Leenaert gaat hier in de nieuwe aflevering van de discussie Vega Versus Vlees op in.

Vega Versus Vlees: Hypocrisie van de slacht

DOETINCHEM – ‘Als slachterijen glazen muren hadden, zou niemand meer vlees eten’, is een bekende uitspraak van Paul McCartney. Veganist en weblogger Tobias Leenaert gaat hier in de nieuwe aflevering van de discussie Vega Versus Vlees op in.

‘De veeteelt moet worden beschermd en ruimingen kunnen maar beter niet getoond worden om dezelfde reden waarom slachthuizen geen glazen muren hebben: we willen niet weten wat we eten’, aldus Leenaert in zijn nieuwe blog

Paradoxen
‘De paradoxen en conflicten worden zo goed mogelijk weggemoffeld, maar steken nu en dan toch de kop op. Een goedmenend dierenarts op de radio vindt de methode van doden (een spuitje voor verdoving en een spuitje dat doodt) niet humaan.’

‘Wordt het leven van deze dieren in het (rituele) slachthuis dan nog zachtaardiger beëindigd? De geitenboeren vinden het allemaal zeer onwerkelijk om hun dieren zo te zien doodgaan. Maar wat doen ze met de pasgeboren bokjes die geen melk geven en waarvoor de vraag naar vlees niet voldoende groot is?’

‘Juist: ongeveer hetzelfde als met de haantjes in de eierindustrie.’

Lees hier alle afleveringen van Vega Versus Vlees

Reageer op dit artikel