nieuws

Veertig jaar slager Dalmulder

Slagersnieuws

MUIDERBERG – Slagerij Dalmulder uit de Dorpsstraat in Muiderberg bestond zondag veertig jaar. Wat in 1972 begon als een grote vraag, groeide al snel uit tot een ambachtelijke slagerij bekend in de omtrek.

Veertig jaar slager Dalmulder

MUIDERBERG – Slagerij Dalmulder uit de Dorpsstraat in Muiderberg bestond zondag veertig jaar.

‘Er is in veertig jaar een hoop veranderd’, aldus slager Fred Dalmulder tegenover Dichtbij.nl. ‘Toen we begonnen verkochten we uitsluitend vlees en vleeswaren. Nu liggen er in de vitrine ook kant-en-klare maaltijden. ‘De slagerij heeft in die veertig jaar verschillende verbouwingen ondergaan. De eerste verbouwing was in 1977. Bij de tweede verbouwing in 1985 werd de oude slachtplaats omgebouwd naar een moderne ruimte om nog meer producten ambachtelijk klaar te maken.

In 1992 was de winkel aan de beurt. Ook de koelcellen, twee in de werkplaats en een in de slagerij, zijn toen vernieuwd. ‘Dit jaar gaan we weer aan de slag in de winkel. Het is alweer twintig jaar geleden dus wordt het tijd voor een nieuwe toonbank’, aldus Dalmulder.

Reageer op dit artikel