nieuws

Veertien procent minder slagers in drie jaar

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Het aantal ambachtelijke bedrijven is na een jarenlange daling weer aan het toenemen. Vooral het aantal eenmanszaken groeit flink. Het aantal zelfstandige slagers is tussen 2004 en 2007 evenwel afgenomen.

Veertien procent minder slagers in drie jaar

AMSTERDAM – Het aantal ambachtelijke bedrijven is na een jarenlange daling weer aan het toenemen. Vooral het aantal eenmanszaken groeit flink. Het aantal zelfstandige slagers is tussen 2004 en 2007 evenwel afgenomen.

Niet alle sectoren weten dus van de gunstige trend te profiteren. De grootste dalers tussen 2004 en 2007 zijn pianotechnische bedrijven (-15 procent), zelfstandige slagers (-14 procent) en naaimachinebedrijven (-14 procent).

De grootste toename vindt plaats in de sector verzorging. Zo is het aantal bedrijven in de voetverzorging tussen 2004 en 2007 met 26 procent gegroeid, het aantal zelfstandige kappers met 22 procent, en het aantal bedrijven in de schoonheidsverzorging met 19 procent.  Dit meldt De Telegraaf op basis van cijfers van het Hoofdbedrijfschap Ambachten, waarbij 36 ambachtelijke branches zijn aangesloten. Ook andere ambachtelijke sectoren hebben dubbele groeipercentages weten te halen. Het aantal bestratingsbedrijven is bijvoorbeeld met 56 procent toegenomen tussen 2004 en 2007. Glazeniers (+48 procent), dakbedekkingsbedrijven (+29 procent), kledingreparatiebedrijven (+29 procent), natuursteenbedrijven (+24 procent) en maatoverhemdenbedrijven (+22 procent) zijn andere sterke groeiers.

Wim Hooijmans, hoofd marketing en communicatie bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten, denkt dat het aantal ambachtelijke bedrijven vooral is toegenomen omdat ‘kwaliteit weer op prijs wordt gesteld en de consument bereid is daarvoor te betalen’.

 

Reageer op dit artikel