nieuws

Vee- en vleessector krijgt 9 miljoen voor verduurzaming

Slagersnieuws

DEN HAAG – De vleessector kan de komende drie jaar negen miljoen euro tegemoet zien voor verduurzaming van de keten. Hiermee moeten onder meer nieuwe stallen worden ontwikkeld die beter zijn voor dierenwelzijn en milieu dan de bestaande houderijsystemen.

Vee- en vleessector krijgt 9 miljoen voor verduurzaming

DEN HAAG – De vleessector kan de komende drie jaar negen miljoen euro tegemoet zien voor verduurzaming van de keten. Hiermee moeten onder meer nieuwe stallen worden ontwikkeld die beter zijn voor dierenwelzijn en milieu dan de bestaande houderijsystemen.

Het kabinet start daartoe het Impulsprogramma Verduurzaming Agroketens, zo blijkt uit de begroting van het ministerie van Landbouw. Van het geld moet ook verder onderzoek naar de productie van plantaardig eiwit worden gefinancierd, meldt het Agrarisch Dagblad. Dat is nodig, omdat de consumptie van vlees wereldwijd explosief groeit, zo stelt minister Gerda Verburg.

Het komende jaar is er vijf miljoen euro beschikbaar voor het impulsprogramma, in 2010 drie miljoen en in 2011 een miljoen. Welke bedrijven voor hoeveel geld in aanmerking komen, is nog niet bekend. Het kabinet werkt nog aan de verdere invulling van de regeling.

 

Reageer op dit artikel