nieuws

Vechtdalrund nieuw Hollands streekproduct

Slagersnieuws

EMMEN – In natuurgebied Vechtdal beheren de veehouders René en Simone Jansen een kudde van Brandrode runderen, een oer-Hollands vleesras. In samenwerking met de veehouders, de slachter, de vleesverwerker en Stichting Dianthus is het Vechtdalrund ontstaan.

Vechtdalrund nieuw Hollands streekproduct

EMMEN – In natuurgebied Vechtdal beheren de veehouders René en Simone Jansen een kudde van Brandrode runderen, een oer-Hollands vleesras. In samenwerking met de veehouders, de slachter, de vleesverwerker en Stichting Dianthus is het Vechtdalrund ontstaan.

Op maandag 16 juni is officieel het Vechtdalrund geïntroduceerd. Tijdens deze bijeenkomst vond de ondertekening plaats van het convenant waarin de leefvoorwaarden voor de dieren zijn vastgelegd en de eisen waaraan het Vechtdalrund moet voldoen. In het productprotocol voor het Vechtdalrund zijn de voorwaarden vastgelegd waaraan iedere schakel in de keten (veehouders René en Simone Jansen, slachter Haka Vlees uit Ommen en Van der Zee Vleesgrootverbruik) moet voldoen, zodat het vlees het Vechtdal keurmerk mag dragen. De maatregelen betreffen de hele keten van het produceren van de runderen en het opbouwen van de kuddes, tot het uiteindelijke eindproduct. Eveneens vond de officiële ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Van der Zee, en Stichting Dianthus voor houder van het keurmerk Vechtdalproducten voor het Vechtdalrund.
 

De Vechtdalrunderen lopen regelmatig buiten. De runderen groeien op in dezelfde streek als waar ze zijn geboren. De diervriendelijke stallen zijn toegankelijk voor bezoekers. De runderen ondervinden weinig stress, hetgeen resulteert in een goede kwaliteit vlees. Alle betrokkenen werken met respect voor dieren en natuur.

 

Reageer op dit artikel