nieuws

VAS-beurs van start (foto’s)

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De VAS (Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie) – beurs is vanmiddag van start gegaan. Voorzitter Sjaak van der Werff meldde in zijn openingsspeech dat slagers sinds tijden weer extra klanten trekken.

VAS-beurs van start (foto’s)

AMSTERDAM – De VAS (Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie) – beurs is vanmiddag van start gegaan. Voorzitter Sjaak van der Werff meldde in zijn openingsspeech dat slagers sinds tijden weer extra klanten trekken.

Een positief geluid van de VAS-voorzitter aan het begin van de 26e VAS-beurs, gehouden in de Amsterdamse Borchlandhal. In september was er een toename van 5% klanten ten opzichte van vorig jaar. Het betreft 70.000 huishoudens. Dit voor slagers verheugende nieuws heeft te maken met de afname van vleesstunts door supermarkten en het goede barbecue-naseizoen.

De opening van de beurs was om 13.45 uur in handen van Gilles van Dalen (Slavakto), Sjaak van der Werff en John Bakker (beiden VAS). Van Dalen pleitte ervoor de vakwedstrijden uit te breiden door ook voor de medewerkers een aparte wedstrijd te organiseren. ‘We hebben nu 1200 inzendingen. Dat is mooi, maar ze komen van 200 ondernemers. Werknemers moeten van hun werkgevers meer ruimte krijgen om ook deel te nemen. Dat is nu nog onvoldoende. We gaan dit idee verder uitwerken, samen met SVO.’

Morgen, op de tweede dag van de VAS-beurs, maakt oud-voetballer John de Wolf namens de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) bekend welke slager de Lekkerste Bal Gehakt heeft. Ook worden de uitslagen van de Nationale Slagersvakwedstrijden (NSV) morgen bekendgemaakt.

Later meer.

Een verslag van de VAS-beurs in Vleesmagazine van november.

Reageer op dit artikel