nieuws

VanDrie Group ondersteunt duurzamere productie

Slagersnieuws

MIJDRECHT – In samenwerking met de ministeries van VROM, LNV, agentschap SenterNovem( EZ) en voedselproducerende bedrijven is de VanDrie Group met een pilot gestart om onderzoek naar duurzamer produceren mogelijk te maken. Dat maakte directielid Henny Swinkels (foto) woensdag bekend.

VanDrie Group ondersteunt duurzamere productie

MIJDRECHT – In samenwerking met de ministeries van VROM, LNV, agentschap SenterNovem( EZ) en voedselproducerende bedrijven is de VanDrie Group met een pilot gestart om onderzoek naar duurzamer produceren mogelijk te maken. Dat maakte directielid Henny Swinkels (foto) woensdag bekend.

‘Er is altijd resultaat te behalen op het terrein van logistiek en kwaliteit. Waar gewerkt wordt zijn er altijd naast onvermijdbare ook vermijdbare verliezen,’ aldus Swinkels, directielid van de VanDrie Group. ‘Het is bekend,’ zo stelt hij, ‘dat de vleessector al in het verre verleden zich zeer innovatief heeft getoond om producten die vrij kwamen bij de slacht maximaal  te benutten. Niet alleen omdat deze producten kostbare voeding, energie, beschermende- en bouwstoffen voor de mens bevatten, maar ook omdat deze een mooie culinaire afwisseling betekenden in het toentertijd eenzijdige voedingspatroon. En nog steeds worden deze producten gewaardeerd. Zo zijn onder andere worsten, pasteien, maaltijdsoepen en gerookte hammen ontstaan.’

Naast het initiatief voor de vleessector worden er ook voor andere productieketens in de Food en Non-Food plannen ontwikkeld. Op 22 mei 2008 nam Minister Jaqueline Cramer van Ruimte en Milieu in het Museon te Den Haag de voorstellen van de verschillende productieketens in ontvangst. Ondanks dat verspilling van waardevolle producten in de productiekolom van de vleessector van minder belang is dan tot voor kort bij de groenten en de fruitsector, heeft de VanDrie Group met het oog op hun visie op verantwoord ondernemen, gezamenlijk met de ministeries dit initiatief ontwikkeld.
 

 

 

Reageer op dit artikel