nieuws

VanDrie Group neemt Alpuro over

Slagersnieuws

APELDOORN – Kalfsvleesproducent VanDrie Group neemt concurrent Alpuro Group over. Dat hebben de beide bedrijven vanmiddag bekendgemaakt.

VanDrie Group neemt Alpuro over

APELDOORN – Kalfsvleesproducent VanDrie Group neemt concurrent Alpuro Group over. Dat hebben de beide bedrijven vanmiddag bekendgemaakt.

Met de overname willen beide bedrijven de sterke positie op de kalfsvleesmarkt behouden en blijven voldoen aan de internationale vraag van afnemers, meldt Meat & Meal. Het personeel van de bedrijven is vanmorgen ingelicht. Volgens directeur Henny Swinkels van VanDrie Group heeft de overname naar verwachting geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Tot de definitieve afronding – de mededingingsautoriteiten moeten nog akkoord geven – blijven de bedrijven op de oude voet doordraaien. Henk Boeve van Alpuro zal tot de definitieve samenvoeging aanblijven als directeur. Daarna zal hij zijn functie neerleggen. Daarmee komt een einde aan bijna vijftig jaar familiehistorie bij Alpuro. Onderdeel van Alpuro Group zijn onder meer ESA Foods en het diervriendelijke kalfsvleesmerk Peter’s Farm. Peter’s Farm zal als merk blijven bestaan, zegt directeur Food Korstiaan Mulderij van Alpuro.

 

Reageer op dit artikel