nieuws

Van Ruiten, Plusfood en Weidenaar nemen biosensor

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – De vleesverwerkende bedrijven Van Ruiten uit Leeuwarden, Weidenaar uit Dokkum en Plusfood uit Oosterwolde gaan gebruikmaken van een nieuwe techniek om onder andere salmonella op te sporen.

Van Ruiten, Plusfood en Weidenaar nemen biosensor

LEEUWARDEN – De vleesverwerkende bedrijven Van Ruiten uit Leeuwarden, Weidenaar uit Dokkum en Plusfood uit Oosterwolde gaan gebruikmaken van een nieuwe techniek om onder andere salmonella op te sporen.

Het gaat om een biosensor die nu nog getest wordt door de hogescholen NHL en Van Hall Larenstein. In het project Minotaurus wordt een biosensor toegepast die in spoelwater ter plaatse bacteriën kan detecteren. De provincie geeft een ton subsidie.

Lees ook:
Salmonella in gehakt sneller dood door verhitting (18 augustus 2009)
Nieuwe regels kunnen imago kip schaden (5 augustus 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Salmonella
Alle berichten over voedselveiligheid

Reageer op dit artikel