nieuws

Van Roessel wint Slagerij van het Jaar 2010

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Slagerij van Roessel is winnaar geworden van de verkiezing Slagerij van het Jaar, een wedstrijd georganiseerd door Vleesmagazine. Dat is gisteravond bekendgemaakt.

Van Roessel wint Slagerij van het Jaar 2010

DOETINCHEM – Slagerij van Roessel is winnaar geworden van de verkiezing Slagerij van het Jaar, een wedstrijd georganiseerd door Vleesmagazine. Dat is gisteravond bekendgemaakt.

Rien Bezooijen uit Rotterdam – winnaar Slagerij van het Jaar 2009 – heeft dinsdagavond iets over tienen in de Amsterdamse Borchlandhal de Award uitgereikt aan zijn opvolger; slagerij Van Roessel uit Waalwijk. Jan en Anneke van Dun (geboren van Roessel – red.) en hun beoogd opvolger Dennis reageerden vol ongeloof tijdens een druk bezochte finale-avond. Het is na 1997 de tweede keer dat Van Roessel met de hoofdprijs terugkeert naar Brabant. 

De winnaar van 2009, Rien Bezooijen, overhandigt de bokaal aan Dennis van Dun. Links Anneke van Dun (foto: Jan Willem Schouten).

Slagerij-Traiteur Van Roessel opende in maart in Waalwijk een hypermoderne eetwinkel. Lopend achter het winkelkarretje kiest de klant uit vlees, vleeswaren, belegde broodjes, kant- en klare maaltijden én delicatessen. De winkel is onderverdeeld in verschillende clusters. Op de afdelingen delicatessen, vleeswaren, vers vlees en kant- en klare maaltijden staan teams van adviseurs klaar om de klant te helpen en van bereidingsadviezen te voorzien.

Uit het juryrapport:
Prachtig gestructureerd bedrijf met alle faciliteiten om in te spelen op de continu veranderende wensen van de hedendaagse klant. De ondernemers zijn enorm gedreven, hebben visie en volgen de ontwikkelingen in de branche nauwlettend. De kracht van het bedrijf is het eigen ontwikkelde concept, met daarin veel innovatieve aspecten en een uitstekende combinatie ondernemer(s) versus vakman/vakvrouw. Er is een breed, kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend assortiment met veel eigengemaakte producten. De processen voor productie en logistiek worden goed bewaakt en geregistreerd. De keurig verzorgde medewerkers kennen hun verantwoordelijkheden en bevoegdheden en zorgen voor een fijne gemoedelijke werk- en koopsfeer.

De beste biologische slager is De Groene Weg Derksen uit Nijmegen, voor De Groene Weg Theo Pronk uit Rotterdam. Op de derde plaats: De Groene Weg Ilona van Ree uit Deventer. Tot meest talentvolle slagerij van 2010 is verkozen Meat & Meals van Bert-Jan Lantinga.
 

 

Het team Van Roessel onder de ballonnen (foto: Jan Willem Schouten).

Klik hier voor een film over een gespannen én feestend team Van Roessel tijdens de finale-avond.

Volledige uitslag:
Slagerij van Roessel 9.57
Chateaubriand 9.55
Slagerij Verheijen 9.25
Keurslagerij Van Hest 9.12
Keurslagerij Van der Zande 9.09
Keurslagerij Antonis 9.06
Keurslagerij Groeneveld 8.89
Keurslagerij Van Linschoten 8.83

Bekijk de video’s van de finalisten

De eerdere winnaars:
1997: Slagerij Van Roessel, Waalwijk
1998/1999: Keurslagerij Van Hest, Goirle
1999/2000: Slagerij Johan van der Wegen, Nispen
2000/2001: Keurslagerij J. Keulen, Hulsberg
2001: Slagerij-traiteur H. Poelen-Conjarts, Wijlre
2002: Keurslagerij C. van den Berg, Tiel
2003/2004: Keurslagerij Kuenen, Ruurlo
2005: Chateaubriand, Heemstede
2006: Keurslagerij Harmsen, Diepenveen
2007: Keurslagerij Arie Klaver, Schagen
2008: Culinaire slagerij Wapenaar, Vlaardingen
2009: Rien Bezooijen, Rotterdam
2010: Slagerij Traiteur Van Roessel

Later meer over de finale-avond en de prijswinnaars. Een uitgebreid verslag van de verkiezing Slagerij van het Jaar en de VAS-beurs in Vleesmagazine van november.

 

Reageer op dit artikel