nieuws

Van Dootingh voor eerst op parlementaire bbq

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Mirjam van Dootingh, de ‘nieuwe’ algemeen directeur van de KNS, bezocht 29 juni voor het eerste de Parlementaire Barbecue in Den Haag

SLAGERSWERELD – Mirjam van Dootingh, de ‘nieuwe’ algemeen directeur van de KNS, bezocht 29 juni voor het eerste de Parlementaire Barbecue in Den Haag

‘Leuk om op deze manier met mensen kennis te maken’, zegt Van Dootingh, genietend van een stukje barbecuevlees. Het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE) heeft er een traditie van gemaakt om op de laatste dag dat het parlement voor het zomerreces bij elkaar komt, een informele barbecue te organiseren. Hierbij worden ministers, Tweede Kamerleden en vertegenwoordigers uit de vee- en vleessector uitgenodigd. Maar dit jaar was er geen Jan Peter Balkenende die kon genieten van een satéstokje van koks Huub Oudshoorn en Ton Boer. Premier Balkenende zat in spoedberaad met zijn kabinet over het paspoort van Ayaan Hirsi Ali, zes uur later trad het kabinet af.
Door het marathondebat in de nacht voorafgaand aan de bbq waren er ook maar enkele kamerleden aanwezig. Toch laat PVE-voorzitter Jos Ramekers weten veel belang te hechten aan dit informele gebeuren en staat, met of zonder kabinet Balkenende, de parlementaire barbecue voor volgend jaar weer op de agenda.

Vleesloze bbq
Voor de tweede maal organiseerde Wakker Dier, Milieudefensie en de Nederlandse Vegetariërsbond een eigen Buitenhof Barbecue voor de ingang van de Tweede Kamer op Het Plein in Den Haag. Zij vroegen aandacht voor bio-industrie en wezen erop dat minder vlees eten veel dierenleed voorkomt, het milieu ontziet, de gezondheid bevordert en meehelpt aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem.

Reageer op dit artikel