nieuws

Van der Zee SVO-leerbedrijf van het jaar 2009

Slagersnieuws

DE BILT – Van der Zee Vleesgrootverbruik is SVO Leerbedrijf van het Jaar 2009. Slager Jan Pinckaers won in de categorie versspeciaalzaak. Dat is gisteravond door SVO bekendgemaakt.

Van der Zee SVO-leerbedrijf van het jaar 2009

DE BILT –  Van der Zee Vleesgrootverbruik is SVO Leerbedrijf van het Jaar 2009. Slager Jan Pinckaers won in de categorie versspeciaalzaak. Dat is gisteravond door SVO bekendgemaakt.

Van der Zee bestaat sinds 1925 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd leverancier van vlees en vleeswaren aan de institutionele markt en de betere horeca. ‘Door jarenlang te investeren in mensen op allerlei niveau’s hebben wij deze prijs gewonnen,’ was de eerste reactie van directeur Loek Carabain in Fort Voordorp in Groenekan waar de prijsuitreiking plaatsvond. ‘Een geweldige opsteker, morgen is het een feestdag op ons bedrijf.’

Loek Carabain (l) ontvangt de award uit handen van Aad Rijnders van SVO. 

Volgens SVO heeft Van der Zee, waarvan het hoofdkantoor en een van de productiebedrijven in Emmen zijn gevestigd, in de wijde omgeving een goede naam als werkgever. ‘Het bedrijf is snel gegroeid, opleiden is een wezenlijk onderdeel binnen de organisatie en de praktijkboeken van SVO zijn uitgangspunt voor scholing, ’ verklaarde Aad Rijders van SVO de overwinning.

Van der Zee verwerkt iedere dag het vlees voor de klanten in de horeca via haar slagerijen, gevestigd in de Hanos te Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Doetinchem, Groningen, Heerenveen, Heerlen, Nijmegen, Valkenburg en Zwolle. Behalve aan de horeca vinden de producten van Van der Zee via de hoofdvestiging hun weg naar grootverbruikers als ziekenhuizen en instellingen.

Slager Jan Pinckaers uit Sint Geertruid (r) wint in de categorie versspeciaalzaak.

In de categorie versspeciaalzaak ging de titel naar slagerij Jan Pinckaers en in de categorie supermarkt naar EM-TÉ filiaal Middelburg-Magistraat. Van der Zee Vleesgrootverbruik won in de categorie Industrieel versbedrijf en dus ook de overall-titel.

De verkiezing onderstreept volgens SVO het belang van het leerbedrijf voor het beroepsonderwijs en de branche. SVO draagt Van der Zee voor bij de landelijke, overkoepelende verkiezing van het beste Leerbedrijf van het Jaar 2009. Meer over SVO-leerbedrijf en de prijsuitreiking in Slagerswereld.nl van 20 november.

Lees ook: Keurslagerij Van Linschoten SVO-Leerbedrijf van het Jaar

 

Reageer op dit artikel