nieuws

Ulvenhout wil slager en bakker

Slagersnieuws

ULVENHOUT – Het is zoals in zoveel dorpen: waar blijft de middenstand? De bakker, slager en groenteboer. Ulvenhout wil meer detailhandel. Het is één van die ingrediënten die een dorp vitaal houden.

Ulvenhout wil slager en bakker

ULVENHOUT – Het is zoals in zoveel dorpen: waar blijft de middenstand? De bakker, slager en groenteboer. Ulvenhout wil meer detailhandel. Het is één van die ingrediënten die een dorp vitaal houden.

Niet voor niets opereert de dorpsraad dit jaar onder het motto ‘bedrijvig Ulvenhout’. Afgelopen donderdagavond presenteerde de dorpsraad de nota van uitgangspunten: Ulvenhout op weg naar 2020, meldt BN De Stem. Een stuk waar vijftien dorpelingen (werkgroep Leefbaarheid) een jaar lang, met feedback van de gemeente, hard aan hebben gewerkt. Het dorp moet vitaal blijven, bouwen voor jong en oud en behoud van voorzieningen. En daarin passen een slager en bakker vinden ze.

Er zijn winkelpanden in de Dorpstraat die al maanden leeg staan. Dat is jammer aldus de dorpsraad. Een ambtenaar van de gemeente: ‘Detailhandel is afhankelijk van initiatieven. Een bakker en slager zijn zeker welkom, maar we kunnen niet sturen.’

Het nieuwe bestemmingsplan Kom Ulvenhout komt half september in de gemeenteraad ter inzage.

 

Reageer op dit artikel