nieuws

Twintig slagers verkopen Weivlees

Slagersnieuws

CROMVOIRT – Twintig slagers uit Brabant en Gelderland verkopen Weivlees. Toon en Dianne van Rooij uit Cromvoirt hebben Weivlees vorige maand op de kaart gezet. Samen met vier andere vleesspecialisten drongen ze door tot de tweede ronde van een door Syntens opgezette competitie.

Twintig slagers verkopen Weivlees

CROMVOIRT – Twintig slagers in Brabant en Gelderland verkopen Weivlees. Toon en Dianne van Rooij uit Cromvoirt hebben Weivlees vorige maand op de kaart gezet. Samen met vier andere vleesspecialisten drongen ze door tot de tweede ronde van een door Syntens opgezette competitie.

De klant van de slager is op zoek naar vlees afkomstig van dieren uit eigen omgeving. Dat blijkt niet alleen uit onderzoek van Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Slagers merken het dagelijks in hun winkel en boer Van Rooij uit Cromvoirt speelt er op in met Weivlees. Hij heeft voor zijn runderen en kalveren een bijzonder voedingspatroon uitgekiend. Een twintigtal slagers verkoopt inmiddels dit kalfs- en rundvlees uit de regio.

Toon en Dianne van Rooij uit Cromvoirt drongen door tot de tweede ronde van een door Syntens opgezette competitie. Het innovatienetwerk voor ondernemers organiseert, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw, een wedstrijd voor wie het beste authentieke product of concept van Nederlandse bodem maakt. Het Weivlees werd door topkok en jury-lid Jos Hermans van restaurant De Negenmannen in Boxtel beoordeeld als ‘zeer smaakvol, met een goede nasmaak.’ Een finaleplaats was niet weggelegd voor het product.

Meer over Weivlees in Slagerswereld.nl van 18 september.

Deelnemende slagers aan Weivlees zijn Slagerij Gebr. Klein-Holkenborg (Vlijmen), Keurslagerij Th. Elshout (Drunen), slagerij Jacobs (Vught), Keurslagerij Slenders (Den Bosch), slagerij J. Pijnenburg (Dongen), slagerij Lelieveld (Eindhoven), Keurslagerij Johan Reef (Geldrop), Keurslagerij W. Beerens (Liempde), slagerij Marcel Pijnenburg (Gilze),  Keurslager Johan Jansen (Veghel), Slagerij Th.Beerens (Eindhoven), Horecaslager Hendriks (Tilburg), Keurslagerij P. Mutsaers (Rijen), Keurslagerij G. Peters (Oss), Keurslagerij van Hoof (Udenhout), Keurslagerij Cooijmans (St.Michielsgestel), Keurslagerij van Hest (Goirle), Kwaliteitsslagerij Vermeer (Tilburg) Slagerij Cor van Dijk (Nijmegen) en Keurslagerij van Strien (‘s-Gravenmoer)

 

Reageer op dit artikel