nieuws

Tweejaarlijkse controle brandblussers

Slagersnieuws

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van Brigitte van der Burg (VVD) en Antoinette Vietsch (CDA) om de tweejaarlijkse controle van blusmiddelen in bedrijven toch deze zomer te laten ingaan.

Tweejaarlijkse controle brandblussers

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van Brigitte van der Burg (VVD) en Antoinette Vietsch (CDA) om de tweejaarlijkse controle van blusmiddelen in bedrijven toch deze zomer te laten ingaan.

Nu moeten draagbare brandblussers nog jaarlijks worden geïnspecteerd. Minister Vogelaar van Wonen, Werken en Integratie had de verruiming van de controle naar eens per twee jaar in oktober 2007 al aangekondigd. Tot woede van MKB-Nederland draaide zij de maatregel begin 2008 echter terug. Dit deed ze onder druk van VEBON, de brancheorganisatie van ondernemers die hun brood verdienen met het controleren van blusmiddelen. Daarmee zette Vogelaar een streep door een lastenverlichting van 6 miljoen euro.

Actie brancheorganisaties
Na een brievenactie van MKB-Nederland en zo’n 15 brancheorganisaties werd de kwestie onderwerp van een Kamerdebat en ontstond de motie Van der Burg. Deze motie werd aangenomen door een meerderheid in de Tweede Kamer. Voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland heeft in een gesprek met de staatssecretarissen Heemskerk van Economische Zaken en De Jager van Financiën aangedrongen op uitvoering van de motie

Reageer op dit artikel