nieuws

Tutert verhuurt slagerij aan ING

Slagersnieuws

RAALTE – Slager Tutert gaat zijn winkelpand aan de Grotestraat aan de ING-bank verhuren.

RAALTE – Slager Tutert gaat zijn winkelpand aan de Grotestraat aan de ING-bank verhuren.

Daarmee komt een eind aan het familiebedrijf, dat in 2013 negentig jaar zou bestaan. Wim en Petra Tutert openden vorig jaar ‘Het Dok’, een complex van winkels en appartementen dat op hun grond verrees aan de achterzijde van de slagerij.

Bij het zoeken naar huurders voor de verschillende winkelruimtes, kwam ook ING in beeld. ‘De bank wilde niet in een van de nieuwe ruimtes, maar wel graag in onze winkel’, vertelt Wim Tutert in De Stentor. ‘Daar moesten we eerst goed over nadenken. Maar onze kinderen willen ons niet opvolgen. En als je dan zo’n kans krijgt moet je die pakken, dat hoort ook bij ondernemen hè. Het is natuurlijk wel een raar idee dat je stopt met de slagerij, maar van emotie kun je niet eten. Zo florissant gaat het tegenwoordig nou ook niet in de slagerswereld. En de ING Bank is natuurlijk een stabiele huurder. Als deze bank omvalt, valt heel Nederland om!”

De 48-jarige Tutert en zijn drie jaar jongere echtgenote weten nog niet wat ze zelf in de toekomst gaan doen. Catering is een mogelijkheid, Petra Tutert sluit een terugkeer naar de zorg niet uit.

 

Reageer op dit artikel