nieuws

Tussensegment vlees lijkt nabij

Slagersnieuws

DEN HAAG – Een tussensegment vlees – tussen gangbaar en biologisch in – lijkt er nu echt te komen. Minister Verburg hoopt uiterlijk begin 2009 een convenant op tafel te hebben.

Tussensegment vlees lijkt nabij

DEN HAAG – Een tussensegment vlees – tussen gangbaar en biologisch in – lijkt er nu echt te komen.
Minister Verburg hoopt uiterlijk begin 2009 een convenant op tafel te hebben.

In mei zei ze nog dat het een kwestie van lange adem was, meldt Meatandmeal.nl. Bedrijfsleven, ketenpartijen en maatschappelijke organisaties worden bij het convenant, dat eigenlijk al per 1 mei zou moeten zijn afgesloten, betrokken. Het ministerie van LNV heeft een stimulerende en faciliterende rol.  Momenteel vindt er vanuit het ministerie overleg plaats met verschillende partijen die tussensegmenten voor varkens- en pluimveevlees willen ontwikkelen. Er wordt gesproken over de inhoudelijke criteria en de aanpak. Een voorbeeld van tussensegment vlees is de Volwaardkip.
 

Reageer op dit artikel