nieuws

Tussensegment vlees kwestie van lange adem

Slagersnieuws

DEN HAAG – Het ontwikkelen en in de markt zetten van tussensegmenten varkens- en kippenvlees is een kwestie van lange adem.

Tussensegment vlees kwestie van lange adem

DEN HAAG – Het ontwikkelen en in de markt zetten van tussensegmenten varkens- en kippenvlees is een kwestie van lange adem.

Dat heeft minister Gerda Verburg de Tweede Kamer laten weten. Convenanten voor deze soorten vlees, die zich qua eisen tussen gangbaar en biologisch vlees bevinden, zouden voor 1 mei afgesloten moeten zijn. Dit laat echter nog even op zich wachten, meldt Meatandmeal.nl.

Bij de convenanten zijn de primaire varkens- en pluimveesector, de verwerkende industrie, de retail, horeca, catering en maatschappelijke organisaties betrokken. Op dit moment voert Verburg verkennende gesprekken diverse partijen. Een aantal partijen uit het bedrijfsleven zoals LTO Nederland heeft kenbaar gemaakt werk te willen gaan maken van tussensegmenten voor pluimvee- en varkensvlees.

Lange adem
Het ontwikkelen en in de markt zetten van een nieuw productconcept met een welzijnsplus en andere onderscheidende kenmerken, en met een substantieel marktaandeel zal echter een kwestie van lange adem zijn, schrijft de minister.

Aanpak
Verburg hecht aan een aanpak, waarbij zowel afspraken voor deze kabinetsperiode als voor de langere termijn gemaakt zullen gaan worden. Daarnaast wil zij de aanpak afstemmen met het voor eind dit jaar aangekondigde convenant Duurzame Veehouderij en met de ontwikkeling en uitwerking van de Voedselagenda, die zij later dit jaar naar de Tweede Kamer zal sturen.

 

Reageer op dit artikel