nieuws

Traditionele rookworst slager Blom

Slagersnieuws

WORKUM – Slager Sjerp Blom uit het Friese Workum moet niets hebben van computergestuurde rookkasten.

WORKUM – Slager Sjerp Blom uit het Friese Workum moet niets hebben van computergestuurde rookkasten.

Het maken van de rookworst is bij Blom puur handwerk en er komt veel gevoel bij kijken. De weersomstandigheden worden bijvoorbeeld nauwlettend in de gaten gehouden. ‘Wanneer het ’s nachts te hard waait ga ik rustig naar de worstmakerij om een luikje dicht te doen.’

Bij slager Sjerp Blom en zijn broer en worstmaker Richard draait het in hun volambachtelijke bedrijf vooral om fingerspitzengefühl. De Friese slagers – die zowel in 1998 als 2008 Arnhem Rookworststad wonnen – zijn wars van moderne machinerie en varen een eigen koers.

Het hele artikel met fotoreportage is te lezen in Vleesmagazine van september 2010.

Reageer op dit artikel